Japan

ORANJERIE | 24.6

Op zondag 24 juni is er in en rond de Oranjerie van alles te doen rond het thema Japan, met ‘meesters’ in de 

Bonsai, Japanse tuinkunst en schone kunsten

Niwaki bonsai: ruim 200 jaar oud

Themadag programma:

Bonsai · collectie en demonstratie | 10.30 uur
Vanaf 10.30 uur is Bonsai meester John van der Laan aanwezig met een presentatie van een aantal bijzondere Bonsai uit zijn eigen collectie. John adviseert onze hoveniers bij het verzorgen van Twickels twee bijzondere Niwaki bomen. Ook zal een demonstratie worden gegeven van het vormsnoeien en bedraden van een Bonsai.
Over John van der Laan: www.johnvanderlaan.de 

 

Japanse tuinkunst · lezing | 13.00 uur

Om 13.00 uur zal prof. dr. ir. Wybe Kuitert een lezing geven met de titel ‘Japan in de tuin van Constantijn Huygens’. Wybe Kuitert, landschapsarchitect en hoogleraar aan de universiteit van Seoul, Zuid-Korea, geldt als autoriteit op het gebied van Japanse tuinkunst. Staatsman en dichter Constantijn Huygens {1596-1687} ontdekte in zijn Haagse tuin Hofwijk de schilderachtige natuur. Via zijn connecties en werk als diplomaat ondersteunde hij met zijn ideeën over Japanse esthetiek de opkomst van de Engelse landschapsstijl. Die overgang van geometrische ontworpen tuinen naar meer schilderachtige, landschappelijke ontwerpen vindt plaats tussen de Renaissance en de Verlichting en hangt samen met het kantelende wereldbeeld.
Duur van de lezing: ruim een uur met korte pauze.
Over Wybe Kuitert: www.wybekuitert.nl 

 

The Fabric of Time · kunstexpositie | 15.00 uur

Vanaf 15.00 uur is kunstenaar-fotografe Ellen Korth aanwezig om u informeel het Japanse karakter van haar project ‘The Fabric of Time’ toe te lichten. De installatie in de Oranjerie, het maak-proces van het boek, het materiaalgebruik: dit alles staat in een Japanse traditie.
Over de expositie en Ellen Korth, zie bij Zomerexpositie Oranjerie >>

 

Toegang & prijs:

Entree via Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel, normale prijs Tuinen & Park, zie bij Toegang & Prijzen >> 

 

オランジェリーであなたを参照してください。