Evenementen beleid

Een evenement of groepsactiviteit organiseren op onze landgoederen mag, maar alleen met onze toestemming. 

Evenement

Regels voor bezoek aan onze terreinen

Evenement aanvragen?

Wilt u iets organiseren op een van onze landgoederen? Wat leuk, welkom! Komt u met meer dan 20 personen, of betreft het een commerciële activiteit, dan dient u een vergunning aan te vragen via aanvraagformulier evenementenvergunning.

De kosten van een vergunning zijn afhankelijk van de aard van uw activiteit en het aantal deelnemende personen. Met uw bijdrage onderhouden wij onze terreinen, zodat u er ook in de toekomst van kunt blijven genieten.

Wanneer u met minder dan 20 personen komt, hoeft u verder niets te doen behalve genieten.

NB:
De aanvraag moet minimaal 4 weken voorafgaand aan het evenement zijn ingediend.
Zijn er vragen over dit onderwerp, dan kunt u een mail sturen naar: secretariaat@twickel.org 

GESTELDE VRAGEN, ONZE ANTWOORDEN
 • Mag ik een picknick voor familie of vrienden organiseren?
  Ja, onder een aantal voorwaarden. U komt met minder dan 20 personen, u maakt gebruik van de bestaande picknickplaatsen, u laat de barbecue thuis en u neemt uw afval weer mee. Uiteraard houdt u zich aan de openstellingsregels. U moet wel een evenementenvergunning aanvragen wanneer u met een grotere groep komt, een commerciële activiteit organiseert of een partytent wil gebruiken.
 • Mag ik barbecueën op een picknickplaats?
  Nee. Barbecueën en open vuur zijn ten strengste verboden op al onze terreinen vanwege brandgevaar.
 • Mag ik een kinderpartijtje of speurtocht op het landgoed organiseren?Ja, gezellig. Zorg wel dat u op de paden blijft en dat de groep kleiner is dan 20 personen. Uiteraard houdt u zich aan de openstellingregels en neemt u afval en wegwijzers na afloop weer mee.
 • Mag ik overnachten in het bos, bijvoorbeeld met de scoutinggroep?
  Nee. Na zonsondergang zijn onze terreinen gesloten voor bezoekers. In onze natuurgebieden mag u dus niet overnachten of kamperen, want dit stoort de dieren in het bos te veel. De enige uitzondering is onze paalkampeerplek voor de lange afstandswandelaar, waarvoor strikte gebruiksregels gelden.
 • Ik wil met mijn sportgroep wekelijks een trainingsronde maken over terreinen van Twickel. Heb ik daarvoor een vergunning nodig?Ja, wanneer de groep groter is dan 20 personen of wanneer het een commerciële activiteit is moet u  een vergunning aanvragen via dit formulier. Onze trimclub wil een sponsorloop organiseren in het bos. Wat moet ik doen?U moet hiervoor een evenementenvergunning aanvragen, via dit formulier.
 • Ik ben docent en wil met school een sportdag of speurtocht in het bos houden. Wat moet ik doen?U moet hiervoor een evenementenvergunning aanvragen, via dit formulier.
 • Ik heb een hondenuitlaatservice en wil de honden uitlaten in een gebied van Twickel. Wat moet ik doen? Honden moeten op bijna al onze terreinen aan de lijn blijven. Alleen in de daarvoor bestemde gebieden mogen ze los. Voor het uitlaten van honden vanuit een hondenuitlaatservice heeft u een vergunning nodig, die u via dit formulier kunt aanvragen.
 • Kan ik in de gebieden van Twickel een geocache plaatsen?
  Alleen wanneer u hiervoor toestemming van ons heeft gekregen. Onze boswachters bekijken iedere aanvraag, want niet ieder gebied is geschikt om een ‘schat’ te verbergen. U kunt via de contactpagina contact opnemen met het landgoed waar u graag een geocache zou plaatsen.

Slipjacht – evenement op het landgoed

Evenementenbeleid op Twickel
Jaarlijks komen er bij de Stichting Twickel tientallen aanvragen binnen voor het organiseren van een (sport)evenement op onze landgoederen. Ook komen er regelmatig verzoeken om mee te werken aan een activiteit die afwijkt van de voorwaarden waaronder eigen wegen en paden van het landgoed zijn opengesteld.

Om er voor te zorgen dat natuur, landschap en andere waarden van het landgoed hiervan geen negatieve effecten ondervinden, toetst Stichting Twickel deze aanvragen en geeft vervolgens al dan niet een vergunning af. Uitgangspunt is dat dit met zorg voor de natuur, bewoners en andere bezoekers wordt georganiseerd. Landelijk is hiervoor het concept S(up)port for Nature ontwikkeld; zie ook www.supportfornature.nl. Het beleid van Twickel sluit daar bij aan.