Zomerexpositie

ORANJERIE | 3.6 - 30.9

Van 3 juni tot en met 30 september 2018: presentatie kunstwerken en kunstboek van Ellen Korth, geïnspireerd op de textielcollectie van kasteel Twickel. Een foto-boekproject over liefde en vergankelijkheid.

 

The Fabric of Time

Beeldend kunstenaar Ellen Korth uit Deventer heeft een kunstboek gemaakt over de historische onderkleding uit de collectie van het kasteel. Na een lange periode van onderzoek en fotografie maakt zij nu volledig handmatig het boekwerk in een eerste gelimiteerde oplage. De kledingstukken zijn gefotografeerd op een lichtbak en zijn stuk voor stuk geprint op Japans Awagami papier. Elke afdruk en elke vervorming van het papier is weer anders en uniek. Een zeer tijdrovend en precies werk. De prints worden op Japanse wijze met de hand gebonden en zijn voorzien van gestanste teksten van de dichter Pablo Neruda.

Ellen Korth

Ellen Korth: ‘Het kasteel is voor mij niet alleen een openbaring, maar ook een zegen. Een omgeving die zo authentiek en onaangeroerd is door de tijd, dat de aanwezigheid van de vroegere bewoners nog voelbaar is. Het is een boek geworden over vergankelijkheid, kwetsbaarheid en broosheid.’

 

Ellen heeft met eerdere kunstboeken internationale onderscheidingen in de wacht gesleept. De presentatie van dit kunstboek en een expositie met enkele grote werken en objecten uit het kasteel is vanaf zondag 3 juni 2018 in de Oranjerie te zien onder de titel The Fabric of Time. Boek en kunstwerken zijn te koop.

 

En verder… | over Ellen Korth

In beeld | expositie in voorbereiding

 

previous arrow
next arrow
Slider