Rondleidingen

Er valt veel te zien op de Buitenplaats. Het overpark tegenover het kasteel en de omliggende Twickelse bossen zijn daartoe vrij toegankelijk. Bijzondere en kwetsbare plekken zijn te bezichtigen onder begeleiding van een gids of de boswachter.

Rondleiding

Video: wandel mee met boswachter Marc ter Horst

WANDELING MET BOSWACHTER – TWICKEL LANDSCHAP (ca. 5 km)
{6 september voorlopig de laatste}

Tegenover kasteel Twickel liggen uitgestrekte bossen, beken en een landschapspark met een boeiende geschiedenis. Boswachter Marc ter Horst leidt u graag rond door dit landschap. Veel aandacht zal uitgaan naar de natuur en met een beetje geluk staat u oog in oog met een ree….
De wandeling start bij de Landgoedwinkel en gaat langs het kasteel door het landschapspark. U loopt onder een reigerkolonie door en komt uit bij de Twickelervaart. Via een brug steken we de Oelerbeek over, waar de ijsvogel en de grote gele kwikstaart vaak rondvliegen. Daarna betreden we het landschapspark de Breeriet die aangelegd is in 1872. Het is een natuurreservaat dat normaliter niet toegankelijk is. Ten slotte lopen we via een bospad naar het Kreeftengat. Waarom deze naam voor deze plek? Marc vertelt het u. Van hieruit lopen we terug richting de parkeerplaats. Hier beëindigen we de wandeling en kunt u eventueel een bezoek brengen aan de Landgoedwinkel.

 

Informatie:
Woensdag 6 sept voorlopig de laatste rondleiding 14 – 16 uur
Kosten: € 10,- p.p. | Vrienden van Twickel € 7,50 p.p. {kortingscode VVTBOS23 te gebruiken in de ticketshop;  alleen geldig i.c.m. de ledenpas).

De start is bij de Landgoedwinkel, Twickelerlaan 7, Ambt Delden.
De wandeling gaat ook door met slecht weer (denk aan geschikte kleding en schoeisel).
Parkeren kan op de centrale parkeerplaats tegenover Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel, kosten € 2,-.

Deelname: vooraf aanmelden. Groepsgrootte max. 15 personen, op volgorde van binnenkomst (tickets kunnen niet worden geretourneerd).
Honden kunnen helaas niet mee.

Wandeling boswachter – koop hier tickets

Voor meer info, contact ons via de Landgoedwinkel >>

TUINEN & PARK

Het huispark van het kasteel toont de tuingeschiedenis sinds de Renaissance. Zo is er een formele tuin met strak gesnoeide figuren van taxus en een siertuin in Victoriaanse stijl. De Oranjerie uit de 19e eeuw doet onveranderd dienst voor eeuwenoude oranjebomen. Het omringende park met wildbaan en grote waterpartijen werd in de 18e en 19e eeuw aangelegd in Engelse landschapsstijl.

 

Voor informatie en boeking van een groepsbezoek met gids, contact ons via de Landgoedwinkel >>

KASTEEL

Kasteel Twickel is het centrum van het landgoed. De oorsprong gaat terug naar 1347. Door de eeuwen heen is het huis uitgebreid en verfraaid. Het heeft een kwetsbaar interieur en wordt bewoond. Het is om die reden beperkt open voor publiek. Op een aantal dagen in de zomer kunt u deelnemen aan een rondleiding door het kasteel.

 

Voor meer informatie en het kopen van kaarten >>