Rondleidingen

Er valt veel te zien op de Buitenplaats. Het overpark tegenover het kasteel en de omliggende Twickelse bossen zijn daartoe vrij toegankelijk. Bijzondere en kwetsbare plekken zijn te bezichtigen onder begeleiding van een gids.

Begeleid bezoek

TUINEN & PARK

Het huispark van het kasteel toont de tuingeschiedenis sinds de Renaissance. Zo is er een formele tuin met strak gesnoeide figuren van taxus en een siertuin in Victoriaanse stijl. De Oranjerie uit de 19e eeuw doet onveranderd dienst voor eeuwenoude oranjebomen. Het omringende park met wildbaan en grote waterpartijen werd in de 18e en 19e eeuw aangelegd in Engelse landschapsstijl.

 

Voor informatie en boeking van een groepsbezoek met gids, contact ons Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel >>

KASTEEL

Kasteel Twickel is het centrum van het landgoed. De oorsprong gaat terug naar 1347. Door de eeuwen heen is het huis uitgebreid en verfraaid. Het heeft een kwetsbaar interieur en wordt bewoond. Het is om die reden beperkt open voor publiek. Op een aantal dagen in de zomer kunt u deelnemen aan een rondleiding door het kasteel.

 

Voor meer informatie en het kopen van kaarten >>   

DE BREERIET

Verscholen in het Twickelse bos ligt de Breeriet, een fraai vormgegeven wandelpark uit 1871. Dit waterrijke park is aangelegd in de late landschappelijke stijl en herbergt bijzondere boomsoorten. De Breeriet {natuurreservaat sinds 1895} is beperkt toegankelijk voor publiek. Zoals tijdens het Open Monumentenweekend in september, op zaterdag. Bezichtiging is verder slechts mogelijk als groep, onder leiding van een gids. Voor informatie contact ons Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel >>