Wandelen & fietsen

Het landgoed biedt legio mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. U kunt uw eigen weg gaan, of geleid aan de hand van een route.

In de benen

Wandelen
Meer ontdekken over de natuur, het landschap en de bezienswaardigheden die je ziet onderweg? We hebben vijf mooie wandelingen voor je gemaakt. Bekijk de routes hieronder maar eens:

 

• Twickel: Umfassungsweg {11 km}, rondom het hart van landgoed Twickel >>
• Twickel: Kasteelwandeling, {4,5 km}, door het overpark en de bossen van Twickel >>
• Twickel: Kasteeltuin {2km}, door het huispark >>
• Twickel: Lage {8 km}, over ons Nederlands bezit vlak over de Duitse grens >>
• Twickel: Hof te Dieren {10 km}, over ons cultuurhisorische landgoed in Gelderland >> 

 

Ga je een wandeling van ons lopen en je wilt onderweg een ‘gids’ mee, download dan de route via de Routemaker app op je mobiel.

Op pad met de routeapp |
Deze ‘gids’ biedt je een routekaart met bewegende stip die jouw positie toont en een signaal geeft als je in de buurt van een ‘informatiepunt’ komt. De app werkt offline, je hebt dus geen internetverbinding nodig, gebruikt geen data en maakt geen onnodige datakosten.

 

Hoe ga je te werk?
Download de routeapp Routemaker gratis via

                               

Open Routemaker en zoek onze wandeling die je wilt gaan lopen, selecteer deze en maak daarvan een download. Je bent nu klaar voor gebruik ter plekke. Daar haal je route op en drukt op Start route.

Tip | nog meer mooie wandelingen
Er zijn vele routemakers actief, er worden mooie wandelingen uitgezet en aangeboden.
Zoals door NBTC Holland Marketing met ‘Wandelen over landgoed Twickel’ {10 of 17 km}. Voor de routebeschrijving en kaart van deze wandeling, download de  Nederlandse versie  of  Duitse versie

 

Mountainbiken
In 2010 is een 70 kilometer lange mountainbike route op het landgoed aangelegd. De route staat met pijltjes aangegeven en volgt bestaande zandwegen en speciaal aangelegde singletracks, zo’n tien kilometer in totaal.

Twickel verwacht dat mountainbikers zorgvuldig met de natuur omgaan en dat fietsers en wandelaars elkaar respecteren.
Meer info:

GOED OM TE WETEN
  • Kaartmateriaal: In ons Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel zijn allerhande fiets- en wandelkaarten te koop. Evenals een topografische kaart {schaal 1:20.000} met onze zeven landgoederen. Deze kost €4,95 en is ook te bestellen via onze webwinkel. Voor info en het online kopen, ga naar ‘De zeven in kaart’, landgoederen van de Stichting Twickel >>
  • Bezoekregels: Onze landgoederen zijn voor het grootste deel opengesteld. Mensen hebben volop de gelegenheid ervan te genieten, maar om het in goede banen te leiden zijn er wel regels. Op de zwarte bordjes bij de toegangen staan deze onder meer vermeld. Zoals wandelen en fietsen op de aangewezen wegen en paden.
    En de hond mag mee maar dan wel aan de lijn. Alleen in de twee hondenlosloopgebieden mag de viervoeter los van de riem. Lees onze informatie over het bezoek met honden
    Betreft het een hondenuitlaatservice, dan is ook onze toestemming nodig en dient een vergunning te worden aangevraagd {zie ons evenementenbeleid >>  }.
    Houd rekening met elkaar, zodat iedereen kan genieten.