Kasteel rondleiding

Huis Twickel wordt gewaardeerd als een van de mooiste kastelen van Nederland. Dat geldt voor de buitenkant, maar ook voor het interieur. Schilderijen, meubels, porselein en boekencollectie zijn van museale kwaliteit. Toch is het geen museum maar een bewoond huis.

Op huisbezoek

Een rondleiding door het kasteel is een bijzondere ervaring. Op een beperkt aantal dagen is dat mogelijk. De bezoeker krijgt in ruim een uur hoogtepunten van het huis te zien: keukens en onderhuis, salons, appartementen, eetzaal met gedekte tafel, de bibliotheek en de galerijen. Zoals gebruikelijk bij ontvangsten staan overal verse bloemen uit eigen tuin. De rondleidingen, in kleine groepen van maximaal 15 personen, worden gegeven door ervaren, vrijwillige gidsen.
Op eigen gelegenheid kunnen de kasteeltuinen en het park worden bezocht, met in de Oranjerie een jaarlijks wisselende zomerexpositie en ‘tuincafé’.

 

Rondleidingen | 2020

Tweemaal in het jaar, in juni en eind augustus/begin september, worden rondleidingen verzorgd. Voor 2020 is dat mogelijk op:

  • woensdag t/m zaterdag, in de periode 10 t/m 20 juni
  • woensdag t/m zaterdag, in de periode 26 augustus t/m 5 september

Kaarten {€15 p.p.} zijn via onze webwinkel onderaan deze pagina te koop. In verband met het coronavirus is de kaartverkoop opgeschort. Groepen vanaf 10 personen kunnen voor boeking -makkelijk en snel- en arrangementen {tuincafé Oranjerie} contact opnemen met het Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel

 

De boeking van een kasteelrondleiding omvat:

  • Rondleiding door het huis met een deskundige gids, duur circa 70 minuten.
  • Entree Tuinen & Park, inclusief zomerexpositie in de Oranjerie.
    Op vertoon van uw entreebewijs heeft u dezelfde dag vrij toegang tot de kasteeltuinen en het park. Deze zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, ingang via het Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel. De print van de bevestigingsmail geldt als entreebewijs.
previous arrow
next arrow
Slider

Goed om te weten

Kasteelrondleidingen starten stipt om 10.30, 12.00, 13.30 en 15.00 uur. U dient zich 5 minuten voor aanvang te melden bij de entree van het kasteel.
Parkeren kan alleen bij het Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel {betaald €2}. Houdt u er rekening mee dat het 5 minuten lopen is van de parkeerplaats naar het kasteel.
Tijdens de rondleiding is er geen mogelijkheid tot gebruik van een toiletvoorziening. Dat kan voordien en nadien in het linker Bouwhuis op het voorplein, en in het Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel.
Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, met rolstoelen en rollators. Er zijn geen alternatieven voor de trappen naar de diverse etages 
Gezien de duur en opzet van de rondleiding is deze niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar.

 

Huisregels

U bent te gast in een kwetsbaar, bewoond huis. Wij verzoeken u daarom de volgende huisregels in acht te nemen. Bij boeking gaat u akkoord met deze voorwaarden: