Contact


Contact

TOERISME  

Landgoed Twickel
Landgoedwinkel
Entree Tuinen & Park •  Bezoekersinfo • Winkel
Twickelerlaan 7, 7495 VG Ambt Delden
+31 74 376 10 20   |  info@twickel.nl 
Ligging: zie kaart bovenaan deze pagina

 

BEHEER

Landgoederen Twickel, Brecklenkamp, Lage en Wassenaar
Stichting Twickel
p/a Rentmeesterij Twickel
Twickelerlaan 6, 7495 VG Ambt Delden
+31 74 376 13 09 | secretariaat@twickel.org 
Ligging: zie kaart Locatie landgoederen >>

 

Landgoederen Hof te Dieren, Gelderse Waard en Nettelhorst
Stichting Twickel
p/a Beheerder Buitengewesten, W.J. {Wilke} Schoemaker
Kerkallee 2, 6955 JA Ellecom
+31  313 42 29 92 | schoemaker@twickel.org 
Ligging: zie kaart Locatie landgoederen >>

 

HOUTZAGERIJ

Houtzagerij Twickel
Zaagmolenweg 1, 7491 BS Delden
+31 74 376 21 81 | zagerij@twickel.org 
Website: houtzagerijtwickel.nl  
Ligging: zie kaart bovenaan deze pagina


Parkeren

Centrale parkeerplaats
Tegenover de Landgoedwinkel {tevens entree van de kasteeltuinen} aan de Twickelerlaan 7 ligt de ingang van de centrale parkeerplaats van het landgoed. Voor de juiste aanrijroute volgt u  in de omgeving van Delden de borden ‘Twickel’. Voor dit parkeerterrein {open van zonsopgang tot zonsondergang} geldt een tarief van 2 euro, ongeacht de parkeerduur.
Het gedeelte van de Twickelerlaan voorbij het Bezoekerscentrum richting Delden is bestemd voor wandelaars en fietsers. Alleen bezoekers van de rentmeesterij, bestemmingsverkeer en aanwonenden mogen dit deel van de laan met auto’s {en andere voertuigen} gebruiken.

 

Overige parkeervoorzieningen:
Op de aanrijroute naar ‘Twickel’ zijn er parkeervoorzieningen bij de Molenstraat {nabij de rotonde; gratis}, bij café-restaurant ’t Hoogspel {Bornsestraat 1, links gelegen aan de weg Delden-Borne; gratis} en bij Twickels moestuin aan de Twickelerlaan 11 {linksaf op de kruising met de Bornsestraat; betaald parkeren}.
In Delden, op loopafstand naar het kasteel, kunt u parkeren bij hotel & brasserie De Zwaan {Langestraat 2; gratis}.
Aan de rand van ons landgoed nabij Borne vindt u een parkeerterrein {gratis} links bij de kruising Bornsestraat – Veldweg.
U wordt dringend verzocht géén auto’s in de bermen te parkeren. Vanuit het oogpunt van natuur- en landschapsbehoud is dit ongewenst. Voor andere weggebruikers zoals de boeren staan geparkeerde auto’s al snel in de weg. Langs een aantal wegen geldt bovendien een parkeerverbod.


Route

Naar landgoed Twickel:

 

Openbaar vervoer

  • Station Delden ligt aan de spoorlijn Zutphen – Hengelo. Vanaf het station is het circa 10 minuten lopen naar kasteel en Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel. Volg daartoe de markering van Twickels wandelroute ‘Umfassungsweg’ {eiken paal met UW markering}: ga komend vanaf het station naar rechts, steek de Dr. Gewinstraat over en volg de UW-route recht door het park. Steek de Hengelosestraat over en gebruik de wandelburg over de provinciale rondweg. Er resteert een kleine 500 meter wandelen over de Twickelerlaan tot het kasteel, met iets verderop ons Bezoekerscentrum.
  • Station Hengelo: taxi naar Delden {Hotel de Zwaan of Hotel Het Witte Paard} of trein naar Delden.
  • Bus: Twents buslijn 66 Neede-Almelo-Oldenzaal rijdt via Delden {zie reisplanners openbaar vervoer], uitstappen bij bushalte Station Delden, en volg de UW-routemarkering zoals hierboven beschreven.

Auto

  • Via de snelweg A1 komend, neem de A35 richting Enschede, afslag 28 en ga rechtsaf, volg bij Delden de borden ‘Twickel’.