Werken bij

‘Mutando non Mutor. Alles verandert, maar door mij aan te passen aan de omstandigheden verander ik niet.’Deze historische wapenspreuk van de kasteelbewoners geldt onverminderd voor Stichting Twickel. We bewegen mee en zoeken op gezette tijden mensen die dat met ons willen doen.

Werken bij Stichting Twickel betekent werkzaam zijn in een omgeving waar natuur en cultuur nauw met elkaar zijn verbonden; dat is inherent aan de zorg voor onze landgoederen. Bij de stichting werken circa 50 vaste medewerkers. Daarnaast dragen vele vrijwilligers bij aan het behoud van het natuurschoon en het culturele erfgoed.


Vacatures

TWICKEL

 

Heb je interesse in een inspirerende baan, in een unieke werkomgeving? Kom nog eens terug, er zijn momenteel geen vacatures.

 

 


Stage lopen

Stage lopen bij Twickel, dat is meewerken en leren van vakmensen. Bijvoorbeeld van onze hoveniers, samen aan de slag in de kasteeltuinen. Of de bossen in met onze bosploeg. Hoe dat is vertellen stagiaires in een artikel in Twickelblad.
Misschien is er een plek voor je. Stuur een mail met je CV en geef aan waar jij naar op zoek bent, voor welke opleiding, stageperiode en -opdracht, wat wil je leren en waarom bij Twickel. Doe dat voor stage lopen:

  • op landgoed Hof te Dieren naar de beheerder buitengewesten, Wilke Schoemaker 
  • op landgoed Twickel naar de beheerder terreinen, Jasper de Groot  
  • op landgoed Twickel bij de houtzagerij naar bedrijfsleider Arnout de Lenne 
  • op landgoed Twickel bij de afdeling tuinen naar de tuinbaas, Rick Mensink 
  • op landgoed Twickel bij de afdeling bouw naar de beheerder gebouwen, Jacco Hulst 
  • op landgoed Twickel bij de schildersploeg naar schilder Henk Pots, {via het secretariaat van de rentmeesterij }

 

Erkend leerbedrijf
Twickel is erkend leerbedrijf van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven {SBB} voor het opleiden van mbo-studenten tot vakmensen. Studenten kunnen het praktijkgedeelte van hun opleiding volgen bij landgoed Twickel op de afdeling Bossen & Natuurterreinen, Tuinen & Park en bij de Bouwafdeling|schildersploeg. Op landgoed Dieren is dat mogelijk voor de opleiding Bos en Natuurbeheer {niveau 3 en 4}.


Vrijwilligerswerk

 

Mogelijkheden voor vrijwilligerswerk
Vrijwilligers zijn een geweldige hulp voor ons. Samen met deze ‘onbetaalbare’ krachten kan Twickel haar taken goed uitvoeren. Samen werken levert ook veel gezelligheid en vitaliteit op.

Voor landgoed Twickel, op de Buitenplaats, onderscheiden we drie domeinen waarbij circa 80 vrijwilligers ons helpen:

  • Tuinen & Park {onderhoud woensdag- en vrijdagmiddag; rondleidingen april-oktober}
  • Kasteel {rondleidingen juni-september}
  • Publieksactiviteiten, zijnde meewerken in ons Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel {informatie en verkoop, hele jaar tijdens de openingsdagen}

Voor de overige landgoederen betreft het vrijwilligerswerk op het gebied van groenonderhoud.

 

In portefeuille
Op dit moment zijn er geen vacatures. Zo u wilt kunnen we uw gegevens in portefeuille nemen. Stuur daartoe een mail  met motivatie voor welk domein u zich wilt inzetten, vergezeld van CV, Rob Bloemendal, beheerder buitenplaats.