Ambacht & Innovatie

Houtzagerij

Al meer dan 250 jaar zaagt en levert Houtzagerij Twickel kwaliteitshout. De zagerij heeft daarmee een reputatie opgebouwd in de Twentse en Achterhoekse regio en ver daarbuiten. De zagerij is dé specialist in eiken balken en gebinten.

Ontdek verder

Inlands hout

De zagerij werkt met inlands hout: eiken, beuken, douglas, grenen en lariks. En met bomen die meer dan honderd jaar oud zijn, afkomstig uit de bossen van Twickel. Na de oogst worden de mooiste stammen geselecteerd. Geleverd worden o.a. houtconstructies, gevelbekleding, vloerdelen, restauratiehout en meubelhout.

 

Houtzagerij Twickel
“In onze houtzagerij komen vakmanschap en traditie samen. Met zorg en precisie wordt gezaagd om niet alleen de functie maar ook de schoonheid van het hout tot leven te brengen.”

Arnout de Lenne, algemeen manager Houtzagerij Twickel

Houtzagerij 2
Houtzagerij 3
Houtzagerij 4
houtzagerij naam
Houtzagerij 0

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
8.00 – 16.30 uur

Heeft u vragen? Bel of mail ons!

074 376 21 81
zagerij@twickel.org

Adres

Zaagmolenweg 1
7491 BS Delden

Meer informatie over de houtzagerij en de producten vind je op de website van Houtzagerij Twickel.

Ambacht & Innovatie

Historie

Carel George van Wassenaer Obdam, graaf van Twickel liet in 1771 een houtzaagmolen bouwen. Het gezaagde hout werd gebruikt voor de bouw en verbouw van boerderijen op het landgoed. De zagerij werd – naar goed Twickels gebruik – telkens aangepast aan de eisen van de tijd: van windaandrijving naar stoom en vervolgens elektriciteit.

De oude zagerij is nog tot 1975 in bedrijf gebleven en doet nu dienst als zagerijmuseum. Voor informatie over de oude houtzagerij en de bezoekmogelijkheden, verwijzen we je graag naar de website van dit zagerijmuseum.

Zaagmolen
Oude houtzaagmolen 2
Machines houtzaagmolen
De zaagslede houtzaagmolen
Ambacht & Innovatie

250 jaar

Ter ere van het 250-jarig bestaan van de zagerij heeft 1Twente een prachtig filmpje gemaakt. Er wordt mooi in beeld gebracht hoe de moderne zagerij en de historische zaagmolen naast elkaar bestaan.

Bekijk hier