Twickel kookt
Zes eeuwen eetcultuur
Aan de hand van historische recepten, verrassende verhalen en prachtig beeldmateriaal geeft Twickel Kookt. Zes eeuwen eetcultuur van landgoed & kasteel een kijkje in het rijke culinaire verleden van Landgoed en Kasteel Twickel. Eeuwenlang was Twickel een zelfvoorzienend landgoed. Bijna alles wat nodig was voor een rijk en gevarieerd voedselpatroon werd op eigen terrein verbouwd. Ingekochte luxeproducten vulden deze rijkdom aan. De recepten uit bewaarde kookschriften van de bewoners van Twickel laten deze variatie zien. Speciaal voor dit boek zijn ze door mij uit de vergetelheid gehaald. De recepten zijn bewerkt voor de keuken van nu, zodat iedereen kan ervaren wat er de afgelopen eeuwen op Twickel op tafel stond.
Het kookboek is veel meer dan een boek met recepten. De gerechten worden omlijst met tal van verhalen over de eetcultuur op het kasteel. De culinaire collectie komt ruimschoots aan bod en het boek is bovendien rijk geïllustreerd met prachtige foto’s, originele documenten en historische afbeeldingen: allemaal afkomstig van dit bijzondere kasteel in Nederland.
Twickel kookt
- Uitgever: Stichting Twickel, juni 2023
- Schrijfster Manon Henzen, culinair historica, voor de keuken van nu
- 128 pagina’s
- Prijs €19,90
- Verkrijgbaar in het bezoekerscentrum aan de Twickelerlaan 7,
in de Landgoedwinkel aan de Langestraat 29 in Delden
of online via de website eet!verleden van Manon Henzen>>