Open Monumentendag 2022

za 10.09 | 10:00-16:00 u

‘Poorten en deuren gaan open

voor een kijkje in de wereld van ons landgoed

 

Dat kan op zaterdag 10 september 2022, van 10:00-16:00 uur

 

Koetshuis • stallen • voorplein • Huisarchief 

Bij het kasteel zijn de stallen en het koetshuis te bezichtigen. Daar staan de historische rijtuigen en onze vrijwilligers die deze collectie verzorgen zijn aanwezig om toelichting te geven.
Op het voorplein zijn allerhande werk- en voertuigen opgesteld, zoals de Sunbeam, de geliefde sportauto van de barones.
Ook onze archivaris doet de deur van het Huisarchief van het slot.

Natuurreservaat Park de Breeriet

De Breeriet – op loopafstand van het kasteel gelegen aan het Bornse Voetpad – is een 28 hectare groot landschapspark aangelegd in 1872 door landschapsarchitect Zocher. Het is nu een rustgebied voor dieren. De poort staat open voor een wandeling op eigen gelegenheid. Met gele pijlen is een wandelroute van circa twee kilometer uitgezet.

Historische moestuin

Twickels moestuin is als vanouds een ‘nutstuin’. Er worden zomerbloeiers gekweekt voor in de kasteeltuinen, groenten en kruiden voor diners, bloemen voor in de kasteelvertrekken. De tuin is niet alleen nuttig, maar ziet er ook mooi uit met bijzondere kassen, leifruit en fraaie teelbedden.
Onze hoveniers en tuinvrijwilligers laten het graag zien achter de oude muren aan de Twickelerlaan 11. De oogst van het seizoen is te koop: allerhande appelsoorten, groenten en planten. Evenals een voor u samengesteld bloemboeket.

Goed om te weten:

  • parkeer op de centrale parkeerplaats {2 euro}
  • in de moestuin kan de hond niet mee